Slektsdatabasen

slektsdatabasenBlix Dahle slektsdatabase innheolder nå straks 50.000 navn på personer som enten er kobler mot Kolbjørn eller Lill. Klikk her for å gå direkte til «Familien Blix Dahle sine aner«.

Basen er åpen for alle for innsyn, men kan ikke redigeres.

Egne oppdagelsa
Våre samiske og kvenske aner
Vindmølla på Dverberg
Et lite resyme over Kolbjørns slekt

 

blix-dahle-benkestokk-transparent-web

 

Siden både Kolbjørn og Lill er direkte etterkommere av Benkestokkslekten har vi valgt oss våpenet til nettopp «Benkestokkene». Dette er dog modifisert og tilpasset oss ved navnefane under, blåfarge for å symbolisere vår tilhørighet til havet og kysten, vindmølla for å vise vår stolthet for Lill’s oldefar – Ulrik Dahle sin etablering av vindmølledrevet kraftverk på Dverberg på tidlig 1900-tall, samt lynet som symboliserer Kolbjørns avstamming av Blix-slekta med Prosten Hans Lauritzen Blix (1596-1666) i spissen. Kolbjørn er etterkommer av ikke mindre enn 3 av Hans og Ingeborgs døtre. Inger (gift med Mogens Pedersen Telleman), Maren (gift med Jens Christenssøn Bloch) og Ingeborg (gift med Hartvig Arnesen).

Slekten Blix

Namnet Blix är ett av de mest utbredda släktnamnen på 1600-och 1700-talen såväl i Sverige som Norge. De återfinns även idag i Jämtland och i Norden. Henning Sollied visar, att de samtliga kommer från gården Kloxåsen i Näs socken, Jämtland. Namnet förekommer första gången i ett berömt brev daterat 1410,( DN XVI 60), i vilket …

2 kommentarer

 1. Vedr. Christen Povelsen 1642-1677
  Hans far heter Povel Ellingsen
  Hans mor heter Anne Jonsdatter Benkestokk 1653-1718
  Hans kone heter også Anne Jonsdatter Benkestokk 1653-1718
  de har datteren Elisabeth Christensdatter.
  Dette må vel være en feil.

  • kolbjorn8 mars, 2016 kl 13:09
   Forfatter

  Hei.

  Takk for tilbakemeldingen. Dette var en feil som selvføgelig er rettet opp nå.

  Mvh Kolbjørn

Legg igjen en kommentar