Andøya Rundt på sykkel – pappa og Elena, gjennomført i helga.

Fredag; våte, men ved godt humør, og kun 3 km igjen til varme og mat på Nordmela.

For de av dere som har sett dette på lukket forum på facebook – dette er ment som et innlegg Elena skal kunne bruke på skolen  🙂

Andøya rundt på sykkel – Elena (11) og meg (??) er akkurat gjennomført! Etter ca 12 timer effektiv sykling ble de vel 142 km rundt hele Andøya gjennomført med godt humør i løpet av fredag (sørover), og søndag (nordover). Dette på tross av at første dagen (fredag) ble gjennomført i konstant sørvest kuling og regn/hagl byger langs hele vestsiden av øya.

Vi møtte første elendigheta i Stavedalen, og var rett og slett gjennomvåte da vi etter ca 3 timer ankom butikken på Nordmela hvor det ble litt skjul og lunch mens bygene koste seg ute.

Deretter fortsatte vi til Børra hvor vi hadde planlagt overnatting i telt. I pappas 40 år gamle Helsport Rundhø som faktisk gjorde samme turen på 80-tallet. Etter å ha satt opp teltet var vi dryppende våte, og stormkjøkkenet fikk fungere som varmovn inne i teltet slik at vi fikk tørket litt klær Dog etter at pølser og rett i koppen kakao var kokt først 

Yr.no ble sjekket etter at maten var fortært, og den levnet oss ingen nåde mht vind og nedbør, bare verre enn det vi allerede hadde jobbet oss gjennom. Et lite pusterom i været var lovet fra 2100 til rundt 2400, så vi bestemte oss da for å bryte leir, pakke ned alt i sykkelvogna pappa dro på, og gi oss i vei mot Store Sandes (vi har campingvogna der) via Nøss, Bø, Sørmela, Åknes (grusvei) og til Svindalen via så dårlig grusvei at vi måtte trille syklene en del km.

Kl 2320 fredag kveld ankom vi campingvogna. Våte, slitne, men med godt humør. Elena er rett og slett ei fantastisk jente, som ikke klaget EN eneste gang på alle de lange km. Det er utrolig godt gjort av ei på bare 11 år!!

I morges (søndag) etter ett døgn hvile i campingvogna, men påfyll av forsyninger fra min kjære frue, Lill Inger Blix Dahle, syklet vi så fra Store Sandnes til Dverberg på østsiden av øya. En tur på ca 40 km som gikk unna på 2 1/2 time. Der ventet svigers (Evelyn Dahle og Øystein Dahle) med Ånes-laks, gele og kaffe.

Etter middag tok vi så fatt på de siste 30 km som gikk unna på bare 1 1/2 time!! Det må dog sies at fra Skarsteinskrysset til svingen over Storvannet måtte vi trille syklene, og pappa måtte holde fast i Elena slik at hun ikke skulle blåse av veien! Det var så mye sidevind over Kjølhågen at det ikke gikk å sykle i det hele tatt!!

Det skulle bety at vi syklet 142 km på ca 12 timer effektiv sykling, og da halve turen (vestsiden av øya) i konstant motvind.

Klar til start utenfor Bunnpris i Merket. Sola skinner, men det varte kun til Oksebåsen…

Sjokoladepause i Bleiksdalen. Sola hadde tatt fri…

Siste bakktopp for nedoverbakken i Stavedalen. Med kuling i motvind måtte det tråkkes pedal…

Våte, men ved godt humør, og kun 3 km igjen til varme og mat på Nordmela.

Elena, optimist som alltid! Selv når hun var våt, kald og pappa hadde glemt ketchupen til pølsene…

Klokka er 2245, og etter noen timers pause i Børra er vi nå på tur fra Åknes til Svindalen, på den dårligste veien på hele turen. Syklene måtte trilles flere km.

Søndag morgen kl 0920. Sørenden av Andøya, i kuling og regn. Ennå motvind, men snart får vi endelig hjelp av sønnavinden.

Søndag formiddag, 1040, og vi er på Bjørnskinn. Regnet har gitt seg og Elena nyter horn med ost som mor Evelynn og far Øystein kom med på lørdag.

Søndag formiddag, 1132: vannstopp i Åelva

Søndag formiddag, 1152: Fremme på Dverberg til middag hos svigers!!