9 x tippoldebarn til Ole Olluf Olsson Vingelsgaard…

Før et par daga sia ante æ ingen ting om slekta Vingelsgaard fra Vingelen. Nu e æ imidlertid 9. tippoldbarn av han Ole Olluf Olsson Vingelsgaard (f. ca 1635 – og d. ca 1664). Det starta med at æ vill finne ut meir av slekta på mi bestemor, Harda si sia. Ho blei født på Ibestad i 1910, og hennes oldefar (min tipptipp oldefar), han Erik Eriksen (f. 1831) fra Meldal i Sør-Trøndelag va inntell da siste kjente person. Æ og ho Lill hadde prøvd å finne han i kirkebøkern der nede mange ganga uten hell.
Så i helga kom æ på at det ville være lurt å henvende sæ tell folkan i Meldal før å sjekke muligheten før å finnen han og familien hannes i mulige bygdebøker. DET gjorde de!! Han Erik Eriksen blei født på gården «Maurbakken» i Kvam, Meldal i 1831. Far’n va han Erik Knudsen, født 1795 på gården «Elgaaen» i Engerdal i Hedmark. Mora heite Marit Jonsdatter og kom fra gården «Midtskouen» i Meldal.
Føreldran tell han Erik Knudsen va han Knud Toresen og ho Sara Eriksdatter. Begge født i 1758. Han fra Vestre Røe, Vingelen, Engerdal og ho fra Søndre Moen, Tufsingedalen, Os, Østerdalen. Knud sin bestefar va han Ole Estensen Vingelsgaard. Han blei født ca 1693 på gården av samme navn, og døde 24.1.1773. Ved hjelp av opplysningen fra bygdebøkern før Meldal og Engerdal om kor han Erik Eriksen og hans far kom fra klarte vi sjøl å karre oss videre bakover i historia ved hjelp av de mange kildan som e tilgjengelige. Vi starta på 1795 og endte opp på tidlig 1600-tallet i går kveld, og æ hadde mange fleire sett med nye tipptipp…… oldeføreldra på plass!