mai 282009
 

Ei lang historia på Ainnes! Det e ka ho Elena, han Danny, han Thomas og han Stian kan se tellbake på. Alle fire har han Kolbjørn som far, og etter gårsdagens historielagsmøte på Kill-gården e det klart at nettopp Kolbjørn si Ainnes-historia strekke sæ foreløpig heilt tellbake tell ca 1710! I følge historiker og bygdebokforfatter – Johan Borgos, e detta blant de eldste kjente slektsskapan på Ainnes som kan dokumenterers frem tell i dag!

Andenes i 1889 - bilde hente fra Andøy Historielags web

Andenes i 1889 - tatt østover mot Vikan fra fyret. Bilde henta fra Andøy Historielags web

Les meir om historia om Andenes og bildet over, det eldste kjente bildet av Andenes på Andøy Historielags web.

Det starta før rundt et halvt års tid sia. Æ og ho Lill hadde lyst tell å finne ut meir om hennes oldfar, han Ulrik Jakob Myre Knudsen Dahle og hannes sykkelfabrikk/vindmølleprosjekt på Dverberg. Det va da tanken om å utvide denna aktiviteten meldte sæ, og vi starta med å granske begge slekten – både Lill og Kolbjørn si.

Ifm denna granskninga oppdaga Kolbjørn si bestemor, ho Harda Blix, født Johansen (1910 Ibestad) hadde sin bestefar fra Andenes. Han heite Ole Hilmar Andreas Karlsen (1852 Andenes).Etter mykje leiting i kirkebøkern før Ainnes og Dverberg fant vi også Ole sin far, han Karl Kristian Eskildsen (1822 Andenes). Vi gravde videre og fant så Karl sin far, han Eskild Johan Johannessen (1785 Andenes). Ennu meir leiting, og Eskild sin far dukka opp i form av han Johannis Jansen (også kjent som Johannes Johannessen) (1757 Andenes). Foreløpig siste stopp e Johannis sin far, han Johannis Erichsen (også kjent som Johannes Eriksen (ca 1699). Kor han e født hen e ikke klart ennu.

Detta gjør at ho Elena, han Danny, han Thomas og han Stian foreløpig e de siste ei ei Ainnes-slekt som strekke sæ 10 generasjona bakover i tid, og dermed e noen av dem på øya med lengst dokumenterbar tellknytning tell Ainnes iflg Borgos. Artig  🙂

Dette og masse anna skal nu innarbeides i den siste bygdeboka over Andøya som e planlagt utgitt i 2010. Denna siste boka blir å omhandle Andenes, og jobben vi i Daniel Olaisensvei 29 utføre vil bli benytta i arbeidet med denna nye boka. Han Kolbjørn vil bidra med både ny kunnskap om slekta tell han Ole Hilmar og hans forfedre, men også med kunnskap om den Blix-slekta han sjøl kommer av.

Meløy gård - Benkestok eiendom i århundrer

Meløy gård - Benkestok eiendom i århundrer

Via Kolbjørn sin bestefar, han Kåre Blix, kan slekta blant anna føres tellbake tell Benkestok-slekta på Meløy gård, han og han selveste  Tord Benkestok (f. ca 1380) som e Kolbjørn sin 15. tippoldfar.

Sorry, the comment form is closed at this time.