Dagens bilde

Peder Monsen Rugelsjøen – forfader på Røros, nevnt i Johan Falkbergets roman – Christianus Sextus #1

I Falkbergets Christianus Sextus bind 1, De første geseller, fremstår Peder Monsen som den redelige og vise. Her er et sitat fra boka der Madame Dopp stiller han et spørsmål: «Hør, er du alltid lykkelig?» Peder Monsen tenkte sig godt om før han svarte. Han flyttet staven fra den ene hånd til den andre. Og det kom et lite smil frem på hans rettskårne munn. «Va itt det væl mye førlangt? Løkka bli kanskje litt som en sjøl gjer’a. Vil du vårrå oløkkelig her i væl’n så kjem det no ingen å førby deg det.»….

https://www.blix-dahle.no/tng/relationship.php?altprimarypersonID=&savedpersonID=&secondpersonID=I1232&maxrels=1&disallowspouses=0&generations=30&tree=tree1&primarypersonID=I13600

Peder Maagens Jemt – Berknekt på Røros i 1701 og Kolbjørns ane