6 egg for første gang!

I dag kom det for første gang ett egg fra hver av Elenas 6 høner.

Vi har hatt dem siden august, men 5 egg har vært fast antall inntil en av hønene ble «klukk» litt i desember. Da gikk vi ned i 4 inntil hun ble frisk igjen nylig. Nå plutselig har den sjette høna tatt fatt på sin gjerning. Og det i et skikkelig drittvær med -7 grader og sterk kuling.

Hønene bor under verandaen som er kledd igjen, men ikke isolert. Rugekassene og soverdelen av huset deres er ekstra tatt vare på i disse iskalde dagermed ullpledd på utsiden.

Vi klarer å holde det såvidt over 0 grader inne i rugekassedelen av huset deres under verandaen, så tøffe er de!

Hullet i veggen bak hønene er utgangen til utedelen som åpnes og lukkes manuelt av oss morgen og kveld. Nå i uværet «Frank» holdes de inne hele tiden av frykt for frostskader. Varmelampe (det røde lyset) og en 1kW infrarødvarmer rett over hodene deres holder dem høvelig varme på dagtid.