jan 222021
 
I dag kom det for første gang ett egg fra hver av Elenas 6 høner.

Vi har hatt dem siden august, men 5 egg har vært fast antall inntil en av hønene ble «klukk» litt i desember. Da gikk vi ned i 4 inntil hun ble frisk igjen nylig. Nå plutselig har den sjette høna tatt fatt på sin gjerning. Og det i et skikkelig drittvær med -7 grader og sterk kuling.

Hønene bor under verandaen som er kledd igjen, men ikke isolert. Rugekassene og soverdelen av huset deres er ekstra tatt vare på i disse iskalde dagermed ullpledd på utsiden.

Vi klarer å holde det såvidt over 0 grader inne i rugekassedelen av huset deres under verandaen, så tøffe er de!

Hullet i veggen bak hønene er utgangen til utedelen som åpnes og lukkes manuelt av oss morgen og kveld. Nå i uværet «Frank» holdes de inne hele tiden av frykt for frostskader. Varmelampe (det røde lyset) og en 1kW infrarødvarmer rett over hodene deres holder dem høvelig varme på dagtid.

Sorry, the comment form is closed at this time.